Патрисия Василева от Артшкола „Колорит“ спечели Специална награда от Международния конкурс “Календар на дъгата“ в Полша

0
326
Колорит
"Зимна приказка", автор: Патрисия Василева, 8 г.

Осемгодишната Патрисия Василева от Артшкола „Колорит“ спечели Специална награда от 20-тото юбилейно издание на Международния конкурс “Календар на дъгата 2023“, който се проведе в град Тихи, Полша. Плевенчанката грабна най-високото отличие с живописната си творба “Зимна приказка”, която ще бъде отпечатана в луксозния календар. Рисунката на Патрисия ще  краси страницата на месец декември 2023 и ще отпътува за различни страни и континенти.

11-годишната Таня Косташка е отличена с Награда на журито за творбата й “Есен в планината“, която ще бъде отпечатана на страницата на победителите. Други седем деца от Школата пък са отличени с Почетна награда: Никол Данчева – 6 г., Калина Кирилова – 6 г. Даная Петрова – 8 г.,  Елица Иванова – 10 г.,Виктория Дилкова – 10 г., Симеон Горанов – 11 г., и Лилия Янкова – 12 г.

“Есен в планината“, автор: Таня Косташка, 11 г.

Ежегодно професионално жури избира 12-те най-добри рисунки, които да бъдат отпечатани в международния календар. Творбите на всички наградени деца ще бъдат показани в Международната изложба, която ще бъде открита на 16 декември 2022 година в Младежкия дом за култура в град Тихи. На откриването ще се проведе и тържествената церемония за връчване не наградите на победителите.

В конкурса се състезават близо 3 500 творби на деца и младежи от различни страни и континенти.   

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here