Изложбата “Кузманови и приятели” събира изявени български художници в ХГ ”Асен и Илия Пейкови” в Севлиево

0
510
изложба Кузманов

Изложбата “Кузманови и приятели” ще събере изявени български художници в Художествена галерия ”Асен и Илия Пейкови” в Севлиево. Експозицията ще бъде открита утре, 24 март, в 17,30 часа.

Ненадминатият празник на изкуството ще донесе пролетно настроение на публиката и ще насити сетивата с красота, обещават организаторите. Многообразието на творбите и ярката индивидуалност на всеки от авторите ще създадат неповторима атмосфера в артпространството. Експозицията ще радва ценителите до Великден.

Както подсказва наименованието на изложбата, в центъра й стоят обичаните и разпознаваеми с характерния си стил плевенски художници Милена Костуркова и Огнян Кузманов, които отскоро са сгодени. За многоцветието на този творчески букет ще допринесат и картините на техните приятели художници Господин Чакалов, Ангелина Недин, Анета Стоянова, Благой Господинов, Румен Дешев, Петър Петров, Милко Дачев, Силвия Христова, Георги Кузов, Боряна Кънчева, Анна Васева, Васко Василев и др.

“Само в залите на Севлиевската галерия може да се случи такъв празник на изкуството. Заповядайте на това грандиозно по своята същност събитие”, призовава почитателите на изобразителното изкуство директорът на галерията Васил Василев.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here