Летище Долна Митрополия отбелязва 80 години с открит летателен ден  

0
1056
Летище Долна Митрополия

С открит летателен ден 12-та авиационна база ще отбележи своя празник и 80-та годишнина от началото на летателната дейност на летище Долна Митрополия. Авиационното събитие ще се проведе на 26 март 2022 год. (събота) от 10,00 ч. на летище Долна Митрополия, информират организаторите.


Вратите за посетители ще бъдат отворени в 9,00 часа. Пропускателният режим ще се осъществи през Портал № 2, който се намира от източната страна на летището (преди кръстовището в посока Плевен – Гулянци). 

В 10 часа започва тържествена церемония. В 11,00 ч. е началото на летателната програма, в която пилотите на 12-та авиационна база ще изпълнят полети със самолети “Pilatus” РС-9М и L-39 “Albatros”. Във времето до 13,00 ч. всички гости ще имат възможност да разгледат изложението на авиационна, самолетообслужваща и специална техника. Ще се запознаят с летателните характеристики на самолетите РС-9М, L-39 ZA и ZLIN 242L, ще могат да разгледат оборудването на противопожарния автомобил „Мерцедес АКТРОС” и ще бъдат представени различни видове леко стрелково оръжие, височинно оборудване и летателни костюми.

Входът за събитието е свободен.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here