Изложба модулна мозайка реди Страхил Найденов за рождения си ден в Къщата на художниците

0
863
Страхил Наъденов - изложба

Изложба модулна мозайка ще подреди Страхил Найденов в Къщата на художниците в Плевен. Експозицията ще бъде открита точно на рождения му ден – 2 септември, в 18 часа и ще е първата за новия сезон в артпространството. Както винаги, творецът ще изненада многобройните си почитатели със съвсем нови и много различни от досегашните си работи. Подготвил е около 30 мозаечни пана, триизмерни мозайки и скулптурни мозайки, като всички са предназначени за окачване на стена. Изложбата ще бъде придружена от каталог.  

В творчеството си Страхил Найденов ползва класическата мозаечна техника, при която мозайката се реди директно, във вида, в който ще се вижда. Работи с естествени материали – варовик, гранит, мрамор, а за акценти ползва стъкло, керамика, полускъпоценни камъни (лазурит, ахат и други). Не използва готови парчета мозайка, а ги изсича сам от камък в процеса на създаване на дадена творба.

Авторът е роден на 2 септември 1973 г. в Плевен. Член е на Съюза на българските художници, на Международната асоциация за пластични изкуства АИАП (ЮНЕСКО), както и на Дружеството на плевенските художници.

Страхил Найденов

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here