Започна записването за участие в 6-я Международен фестивал на китарата „Плевен 2020“

0
605
Международен фестивал на китарата

Започна записването за участие в 6-я Международен фестивал на китарата „Плевен 2020“, информираха организаторите от Сдружение „Изкуството до мен“ и Читалище „ЛИК – 1959“. Формата за регистрация е активна на официалния сайт на форума. „Не пропускайте възможността да сте част от най-големия конкурс за класическа, електрическа и fingerstyle китара, китара и глас, камерна музика и китарни ансамбли (разделени на общо 17 възрастови групи)! Очакваме ви!“, отправят покана домакините на събитието.

Шестият Международен фестивал на китарата в „Плевен 2020“ ще се състои онлайн. Ще бъде организиран един от най-големите виртуални конкурси за китара в различни категории, разделени на възрастови групи.

Нестандартната форма на провеждане се налага заради пандемията от коронавирус, която възпрепятства организирането на мащабното културно събитие, което през последните 5 години се превърна в едно от знаковите за Плевен. Все пак организаторите намериха форма на провеждането му, така че всички участници и зрители да съпреживеят неповторимата емоция на китарното изкуство.

„Днешното положение е трудно за всички нас, но екипът на Сдружение „Изкуството до мен“ вярва, че именно в такива моменти изкуството има огромно социално значение“, споделят организаторите.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here