Интересни изложби и концерти предлага Нощта на музеите и галериите в Плевен

0
497
Художествена галерия

Интересни изложби и концерти ще предложи Нощта на музеите и галериите в Плевен. Събитието е днес, 14 май, в интервала 17,30 – 24 часа. Музикалната атмосфера в ХГ “Илия Бешков” ще осигурят ученици от Музикален център “Dori Dios” и от НУИ “Панайот Пипков” – Плевен. Публиката може да се наслади на интересните изложби “Владимир Димитров – Майстора” – рисунки, на ХГ “Проф. Теофан Сокерев” – Ловеч, Колекция съвременна графика на Художествена галерия – Русе, Чудомир: “Нашенци” – Мара Чорбаджийска на Литературно-художествен музей “Чудомир” – Казанлък, и на Самостоятелна изложба скулптура на Христо Йонков.

В ХГ Дарение “Колекция Светлин Русев” с изпълненията си ще зарадват посетителите Хор “Звъника” с ръководител Ваня Делийска и Момчил Мончев – виола. Откриването е в 17,30 часа.

В Регионалния исторически музей събитието е с начален час 19,30 ч. Посетителите ще имат удоволствието да разгледат гостуващи изложби и изложби с материали от фонда на музея. Всичко това ще е под звуците на прекрасните музикални изпълнения на Дует “Мария – Магдалена” (флейта и пиано) и Трио “ГеоМарЧаЛо”

В 18, 30 ч. започва концерт на Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци “Иван Вълев” пред Панорама “Плевенска епопея 1877”, а в самия културен институт ще бъдат представени интересни изложби, ще има прожекция на филми с тематиката на музея и изложба-базар на ученици от ПГ по ресторантьорство, търговия и обслужване – Плевен. В събитието ще се включат и ученици от ПГ по туризъм “Алеко Константинов” – Плевен.

Поетичните титани Маргарита Петкова и Добромир Банев представят нецензурираната версия на своя бестселър “Абсурдни времена” в Плевен. Публиката може да съпреживее поетичния им диалог за любовта във всичките й измерения от 17 часа в Артцентър “Плевен” (в Градската градина).

Пред сградата, в 19 часа, започва концерт на „Варна суинг оркестра проджект“.

Всички събития са част от културната програма, с която Община Плевен отбелязва Празника на града – 15 май.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here