Честит празник, Плевен!

0
501
Община Плевен - Празник на Плевен

Празничният за Плевен 15 май започва с тържествено заседание на Общинския съвет – Плевен, по повод връчване на звания „Почетен гражданин на Община Плевен“. То ще се състои от 10:00 часа, в Актовата зала на Общината.

Поканени са да присъстват всички народни представители от 15 Многомандатен избирателен район –  Плевен, ръководството на Областната администрация, бивши кметове на града.

Със званието „Почетен гражданин на Община Плевен“ ще бъдат удостоени: Ивет Горанова – Олимпийски шампион по карате от летните олимпийски игри в Токио 2020 г.; Стойка Кръстева – Олимпийски шампион по бокс от летните олимпийски игри в Токио 2020 г.; Ангел Ленков – треньор по карате, който изведе Ивет Горанова до олимпийския връх и има несъмнен принос в развитието и утвърждаването на плевенската школа по карате; Борислав Георгиев – треньор по бокс, чиято заслуга е Стойка Кръстева да покори олимпийския връх в Токио; Русалин Русалинов – вицепрезидент на Българската национална федерация по карате и президент на Карате клуб „Петромакс“ – Плевен, Калин Донков – изтъкнат писател, поет и публицист, роден в Плевен.

Тържествен ритуал по повод Празника на Плевен започва в 11 часа на площад “Възраждане” – с участието на Общински хор „Гена Димитрова“ с диригент Анелия Дечева и Общински духов оркестър с диригент Пламен Марков, а в 12 часа поздрав към плевенчани ще поднесат деца от Детска градина “Щастливо детство”. В 20,30 ч е концертът на трио “Vivo”, а в 21,30 ч. започва концерт на рокгрупа БТР.

Празнична заря ще огрее Плевен в 22,30 часа.  

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here