Информационно събитие „Дни на иновациите в образованието“ ще се проведе в Плевен

0
57
Зала "Катя Попова"

Информационно събитие „Дни на иновациите в образованието“, организирано от Центъра за творческо обучение с подкрепата на Община Плевен, ще се проведе на 27 юни, четвъртък, от 10 ч., в зала “Катя Попова” в Плевен. Целта е да се представи актуална информация относно образователните иновации, да се подкрепят институциите в България в тяхното разбиране на смисленото използване на дигитални технологии и да се информират по-добре голям брой представители на училища и детски градини в цялата страна. 

Първият панел на инициативата е за детските градини, акцент е социалното и емоционалното развитие и STEAM в детската градина – как тези подходи могат да трансформират начина, по който възпитаваме и обучаваме най-младите ученици, като създаваме основа за тяхното цялостно развитие и благополучие.

Темите на форума са: Учене чрез игра, Как децата да се забавляват, докато учат?, Образът ни пред другите, Защо комуникацията е все по-важна за успешната детска градина? Предвидена е дискусия по поставените въпроси.

Вторият панел е за училищата, а официалното му откриване е в 13.00 часа. Акцент е използването на изкуствен интелект в образованието: Как той може да улесни администрирането на процеси и дори да влезе в класната стая с идеята, че разбирането и умението за използване на изкуствен интелект могат да подобрят образователния процес и да подготвят учители и ученици за бъдещето. В тази част внимание ще се обърне на темите: AI образование, Как изкуственият интелект да е в подкрепа на директора и учителите?, Модернизиране на училището – как да го направим с минимални инвестиции?, От STEM център към истинско проектно базирано обучение, Образователна роботика в класната стая, Подготовка на учителите и план за трансформация на училището.

Центърът за творческо обучение, който е организатор на форума, е експертна организация, която подпомага образователните институции с технологични решения и обучения на техните екипи. Центърът обучава учители и директори, доставя и внедрява технологиите и подкрепя училищата и детските градини да развиват своите идеи и образователни практики.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here