В образователен лагер „Горещи летни приключения с ориентиране и каяци“ се включиха плевенски деца

0
70
Лагер

В образователен лагер „Горещи летни приключения с ориентиране и каяци“ се включиха плевенски деца. Идеята за лагера е на Туристическо дружество „Кайлъшка долина“, Спортен клуб по ориентиране „Север“ и Каяк клуб за воден туризъм, а Община Плевен осигури финансиране за специализираната екипировка, инструкторите и квалифицирания планински водач.

В два поредни дни групата от близо 20 деца на възраст от 8 до 11 години имаше своите незабравими приключения по суша и вода в защитената местност Кайлъка и хижа „Среброструй“.

В първия ден участниците в лагера се запознаха с начина на работа с карта и компас, които им бяха необходими за придвижването от началото на парк „Кайлъка“ до хижа „Среброструй“. Обучението продължи и с практическа част – преход в непозната местност с помощта на карта и компас по маршрут през местността “Стражата” до хижа “Сруброструй”, където бяха настанени участниците. Сред красивата природа децата имаха възможност да се включат в опознавателни игри, щафета и състезание по ориентиране в горска местност.

Вторият ден започна със сутрешна физическа разгрявка, след което програмата продължи с туристически преход до язовир „Кайлъка“ и емоцията от управлението на каяци. Преди да се впуснат в приключението по вода, децата научиха къде и как са се появили тези лодки, какви видове има, каква екипировка е нужна и как се гребе с туристически каяк. Водното забавление постави подобаващ финал на двудневното ваканционно приключение.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here