Информационна среща ще представи Международното летище Крайова на фирми от турстическия бранш в Плевен 

0
193
Община Плевен

Председателят на плевенския Общински съвет доц. д-р Иван Малкодански и Браншовата бизнес камара – Плевен, организират информационна среща за фирми от туристическия бранш и заинтересовани страни от Плевен с Търговско-промишлената камара – Долж, окръг Олтения, Румъния, информират от пресцентъра на Община Плевен. Събитието ще се проведе на 24 януари 2024 г., сряда, от 10:00 ч., в Конферентната зала на Община Плевен в сграда „Гена Димитрова”.

Срещата е с насоченост към местния туристически бизнес и фирми, които са потенциални партньори. По време на форума ще бъде представено Международното летище Крайова с цел неговото популяризиране.

Летище Крайова е второто по големина в Югозападна Румъния и е с най-ниските летищни тарифи в Румъния, новооборудвана база за обработка на пътници, товарни съоръжения, с капацитет на обслужване на населението на 5 окръга (2,3 милиона души), плюс част от населението на Югоизточна Сърбия и Северозападна България.

Възможностите, които предлага летището, са свързани с изпълнението на проекти за разширение и модернизация, новоизградена инфраструктура, нов чартърен полет до Истанбул и множеството културни събития, провеждани в Крайова.

В хода на събитието в Плевен ще бъдат обсъдени и потенциалните възможности за развитието на туризма в Плевен и Крайова.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here