118 години отпразнува плевенското Начално училище “Патриарх Евтимий”

0
881
НУ "Патриарх Евтимий" - Плевен

Плевенското Начално училище „Патриарх Евтимий“ отбелязва 118 години от своето създаване днес, 22 януари. Тържеството  по  повод патронния празник се проведе в зала „Емил Димитров“ на НЧ „Съгласие 1869“ в присъствието на ученици, учители, родители и гости. Празникът уважиха и представители на местната власт в лицето на заместник-кмета на Община Плевен Елина Димитрова и заместник-председателя на Общинския съвет Генади Тодоров. Директорът на училището Весела Йотова приветства всички с „Добре дошли“ и с гордост сподели, че НУ „Патриарх Евтимий” е едно от най-старите учебни заведение в град Плевен.

Поздрав от името на Община Плевен по повод годишнината на НУ „Патриарх Евтимий” отправи Елина Димитрова, която пожела на децата и техните преподаватели да бъдат здрави, все така успешни и да сбъдват мечтите си. Тя поднесе и поздрав от името на кмета на Общината д-р Валентин Христов, в който се казва:

„За мен е чест да Ви поздравя от името на Община Плевен и целия ни екип по случай 118 години от създаването на Начално училище „Патриарх Евтимий”! 118 години Вашето училище събужда и разгаря искрата на любов към знанието и с чест носи името на своя патрон, отдал живота си за възхода на българската книжовност и повод за гордост за всеки един българин. Общата ни мисия – на родители и учители, е да възпитаме не само знаещи и можещи млади хора, но и достойни личности. Пожелавам на Вас и екипа Ви здраве, успехи по пътя на знанието и енергия за добри дела! Пазете традициите на Вашето училище и творете бъдещето!“

Тържеството продължи с връчване на отличия на ученици, постигнали високи резултати на конкурси и в учебния процес и издигнали с успехите си авторитета на училището. Последва музикална програма с участието и на талантливите деца от творческите школи при НЧ „Съгласие 1869“.  

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here