Художници от Артшкола „Таланти“ са отличени от международен конкурс в Русия

0
693
Ралица Петрова

Художници от Артшкола „Таланти“ с ръководител Ралица Петрова са отличени със сертификати от Международния конкурс „Русия, която познавам“. Форумът е съпътстван от 20-я юбилеен пленер за млади художници, организиран от Международната младежка обществена организация „Дом мира“ в гр. Владимир, Русия.

Рая Томова – 11 г., Радослава Панкова – 14 г., Илиян Христов – 13 г., Ния Атанасова – 17 г., и Десислава Димитрова – 11 г. получиха наградите си лично от Линка Михова, член-кореспондент на Международната академия за детско-юношески туризъм и краеведство и председател на филиала на организацията в България. Тя пожела на младите таланти попътен вятър и повече творчески успехи. „Това за вас е една огромна стъпка и врата за бъдещо сътрудничество с деца творци от Русия и целия свят“, добави още Михова.

Ежегодният младежки пленер на Владимир-Суздалската земя е един от най-големите художествени форуми за млади художници и се е доказал като място за творчество и приятелство. В настоящото му юбилейно издание участват повече от 600 участници от различни краища на Русия и света, а в задочния конкурс се включиха рекорден брой творби от цял свят и Русия – 2 000. „Красотата и приятелството ще спасят света и младите хора имат възможност да нарисуват една горяма слънчева картина на дружбата, мира, любовта и доброто”, сподели по повод артфорума Ирина Кузмин, художествен ръководител на пленера.

От изпратените в срок до 31 юли 2021 г. 2 000 творби от цял свят са подбрани 200, а от тях са селектирани най-добрите 60, които участват в изложба на открито. Сред тях са и рисунките на плевенските таланти. Те получават и покана за участие в пленера, който се състоя през август тази година. „Целият 10-дневен престой се поемаше от домакините, за да могат децата да творят, разглеждайки красивата природа, културните забележителности и обменяйки опит със свои чуждестранни връстници. Но, за съжаление, Ковид пандемията не ни позволи присъствено участие, а всичко се случи онлайн“, сподели ръководителката на Артшкола „Таланти“ Ралица Петрова, която получи благодарствената грамота за активното участие на нейните възпитаници в конкурса.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here