Ректорът на Медицинския университет в Плевен благодари за огромната подкрепа след вчерашния пожар – обявена е дарителска сметка

0
566
благодаря

След огнената стихия в Медицинския университет в Плевен, която избухна на покрива вчера, 29 септември, вълна от подкрепа, съпричастност и съчувствие е залива всички комуникационни канали на висшето училище. В лично обръщение ректорът проф. д-р Добромир Димитров изказа благодарност на студентите на университета, от които вече са записани над 130 доброволци за включване във възстановителните дейности. Той благодари на преподавателите, служителите и гражданите, които също искат да помогнат. Признателен е и на възпитаниците на плевенската Алма Матер у нас и в чужбина, които се интересуват от възможността да помогнат чрез дарителска сметка. 

Скъпи преподаватели, студенти и приятели, намирам тъжна символика във факта, че в Световния ден на сърцето, 29 септември, нашата Алма Матер бе ударена в сърцето – пламъците обхванаха Ректората на една значима образователна институция, емблема за град Плевен и плевенчани. Медицински унивреситет – Плевен е дал на България и света стотици достойни лекари и учени, посланици на българското медицинско образование. Днес висшето училище в Плевен е втори дом на стотици качествени преподаватели, лекари и студенти. Затова моралните и нематериални загуби са огромни и неизмерими. Мога да сравня чувството на тъга и загуба единствено с трагедията от 2019 г., когато пламъци обхванаха покрива на Катедралата „Света Богородица“ в Париж, Франция! Болката от видяното прободе в сърцето всеки човек по света! Такова е чувството и днес!“, се казва в лично обръщение на проф. д-р Добромир Димитров, ректор на Медицинския университет в Плевен. Той е благодарен и на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Плевен и на Областна дирекция на МВР – Плевен, за навременната, адекватна и безапелационна реакция при овладяване на извънредната ситуация.

Дарителската сметка, на която желаещите могат да приведат средства в подкрепа на възстановителните дейности в Медицински университет, е:

Медицински университет – Плевен:

Банкова сметка: BG98 UBBS 8888 3118 3072 00

КОД НА БАНКАТА: UBBS BGSF

при ОББ АД КЛОН ПЛЕВЕН

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here