Художници от Артшкола „Колорит“ спечелиха почетни награди от Международния конкурс „Лидице 2023“ в Чехия

0
334
Румен Косташки - Колорит

Художници от Артшкола „Колорит“ спечелиха почетни награди от 51-я Международен конкурс за изящни изкуства „Лидице 2023“, който се проведе в Чехия, информира ръководителката на Школата Майя Ананиева. Отличените Миа Нинова – 4 г., и Румен Косташки – 10 г., печелят престижните призове в конкуренция със 16 527 участници от 83 държави от всички континенти. Темата, по която рисуват младите творици, е „Танц“.

Миа е най-малката художничка в школа „Колорит“, но вече има няколко международни отличие. Настоящата награда й е връчена за живописната й творба „Аз танцувам“. За Румен това е поредна висока международна награда, която спечели с пастелната си творба “Балерина след концерт“.

По традиция Международната изложба се открива на 1 юни – Международния ден на детето в Международната детска галерия в  мемориалния комплекс „Лидице“, близо до Прага. Наградите се връчват тържествено от посолството на Чехия във всяка държава, която има победители. Наградените творби се публикуват в Каталог на победителите

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here