IX-ят Национален фолклорен фестивал “Любимото ми хорце” събира стотици танцьори от цяла България в Плевен

0
256
IX Национален фолклорен фестивал "Любимото ми хорце", организатор: Клуб "Северняците"- Плевен, с ръководител Джейлян Демирев

IX-ят Национален фолклорен фестивал “Любимото ми хорце” ще се проведе днес, 3 юни 2023 г., от 10 часа, в Летния театър, а при лошо време – в зала „Катя Попова“ в Плевен. По регламент в събитието ще участват първите 20 записали се клуба, групи и формации, изучаващи български народни хора за любители в страната. Фестивалът е без конкурсен характер, а неговата цел е да популяризира и съхранява българския фолклор. 

Организатори на форума са Клуб “Северняците” с художествен ръководител Джейлян Демирев. В клуба танцуват от 5-годишни деца до възрастни хора на 70 години, разпределени в различни възрастови групи. „Заповядайте, приятели на фолклора, да се насладим на прекрасните ни български народни хора и танци!“, призовава Демирев.

Събитието е със свободен вход, за да може всеки гражданин да го посети и да се радва на танцовото изкуство в продължение на три часа. След закриване на фестивала стотиците участници ще отидат в центъра на Плевен, където под съпровода на жив оркестър те и желаещите граждани танцуват най-популярните хора в България.

Всяка година фестивалът се реализира с подкрепата на спомоществователи, сред които и МЦ КИРМ “Св. Елисавета” с управител доц. д-р Емилияна Конова.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here