Художници от Артшкола „Колорит” са лауреати на конкурс в Русия

0
809

Пет деца от арт школа „Колорит” са удостоени с лауреатски звания от Международния конкурс за детско и младежко изобразително творчество „МАЭСТРО”, провел се в град Брянск в Русия, информира ръководителката на Школата Майя Ананиева. Отличените са Анна Петрикова и Румен Константинов – 9 г., Полина Петрова – 11 г., Ив-Кристиян  Недков – 15 г., и Християния Василева – 17 г. Конкурсът е посветен на света на изкуствата.

Колорит

Темата, по която рисуват участниците от различни страни по света, е „Театър”. Театърът, който обединява под един покрив всички видове изкуства и техния синтез в различните епохи и национални култури. Театърът като емоция, достигаща по най-прекия път до сърцето и разума на човека. 

Плевенската школа създава своя цялостна концепция за участие в това световно предизвикателство, като младите таланти рисуват различни емоционални състояния на актьори в роля. Всички работи са живопис със сухи пастели, което прави колекцията от рисунки впечатляваща и успешна.

Организатори на конкурса са Департаментът за култура на Брянска област, Градската управа и Брянската детска художествена школа в рамките на Международния проект „Твоите духовни съкровища”.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here