Град Левски празнува 184 години от рождението на Апостола на свободата с богата програма

0
456
Община Левски

Град Левски ще празнува 184 години от рождението на Апостола на свободата – 18 юли, с богата програма. Проявите са посветени и на 76 години от обявяването на селището за град.

Поредицата събития започва с автокино, реализирано с подкрепата на Община Левски. На 16 юли  ще бъде представен българският филм „Диви и щастливи“. Специален гост ще е актьорът Александър Сано – Среброто, който играе ролята на Донев.  

На 17 юли ще бъде прожектиран филмът „Привличане” с участието на Яна Маринова, Луиза Григорова – Макариев, Александър Сано, Койна Русева, Радина Боршош, Живко Симеонов, Башар Рахал и др.

Входът е свободен, а мястото е старото игрище до Спортен комплекс – Левски. И в двата дни паркирането започва в 20.00 ч., а прожекциите  в  21.20 часа.

Събитията продължават с Държавен шампионат по автомоделизъм за електро и нитро модели, който се организира от Българска федерация по автомоделни спортове, Община Левски и Автомоделен клуб – Левски и  ще се проведе на спортните площадки в ОУ „Максим Горки“  – гр. Левски. Тренировките ще започнат на 16 юли от 14.00 ч., а квалификациите на 17 юли от 9.00 ч. Финалите ще бъдат на 18 юли от 10.00 ч.

На 17 юли от 10.00 ч. започва Квалификационен кръг от Националния  турнир по мини футбол „България, хайде да ритаме“ на Спортния стадион в Левски, който ще продължи до 17.00 ч. Популяризирането на масовия футбол в България и здравословния начин на живот е целта на Националния турнир по мини футбол „България, хайде да ритаме“. Почетен патрон е легендата на българския и плевенски футбол Пламен Гетов, обяви пред медиите Димитър Николов, главен координатор на Българската асоциация по мини футбол (БАМФ) в Плевен.

18 юли, в 10,30 ч.  тържествено ще  бъдат издигнати знамената на Република България, Европейски съюз и град Левски. Тържествен празничен водосвет за здраве и благополучие ще отслужи Великотърновският митрополит Григорий в съслужение с отец Георги и отец Руслан Личев, секретар на Великотърновската митрополия.

Кметът на Община Левски – Любка Александрова, ще поздрави жителите и гостите на град Левски с празника, а след това ще се състои церемония за удостояване със званието „Почетен гражданин на град Левски”.

С  гражданско поклонение пред паметника на Васил Левски в 11.30 ч. жителите и гостите на град Левски ще изразят своята почит и признателност към живота  и делото на Апостола.

Състезание по плуване на Плувния комплекс в града ще започне в 13.00 ч. Желаещите да участват ще се записват на място.

Вечерта, в 20,30 ч., започва празничен концерт на откритата сцена пред  Община Левски. Ивон Христова – състезател от ЦСКА – София, сребърен медалист от Световната купа по спортна акробатика от април 2021 г., и Даниел Николов, бронзов медалист от Световно първенство по спортна акробатика от юни 2021 г. – Женева, състезател на СК по акробатика гр. Горна Оряховица и участник в „България търси талант“ 2021 с изпълнението си ще поздравят за празника жителите и гостите на град Левски.

Празнично настроение ще създадат на публиката обичаните български попизпълнители Маргарита Хранова, Йордан Караджов, „Трамвай № 5“, Христо Кидиков и Владислав Славов.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here