Поетесата бард Татяна Йотова ще сподели своите песни и детска поезия на срещи с почитатели в Плевен

0
464
Светлана Йотова

Поетесата бард Татяна Йотова ще гостува в Плевен. На 16 юли 2021 г. от 19 часа тя ще сподели своите песни в Артклуба при читалище „Парашкев Цветков“ (ул. П. Цветков 27), а на следващия 17 юли 2021 от 10,30 часа ще зарадва своите малки и по-големи почитатели със своите детски книжки.

Татяна Йотова е родом от Айтос, където живее и работи в СУ “Христо Ботев”. По професия е учител по български език и литература, а по потребност – бард. Завършила е Софийския университет със специалностите „Българска филология“ и „Педагогическа психология“.

Автор е на 14 поетични книги, 6 от които – за деца. Албумите й с авторски песни са два: “Закъсняла молитва” и “Песента на токчетата”. Те съдържат 29 песни за любовта и приятелството, за ценните неща в живота.

Татяна е автор и на сценарии за театрални пиеси за деца и за възрастни. Обича пътешествията и срещите с добрите неизвестности. Тя е лауреат на бардфестивалите в Несебър, Харманли, София и Ловеч, а миналата година спечели голямата награда „Срещу вятъра“ на Международния фестивал „Солени ветрове“ в Бургас с песента „Заключеното време“.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here