Гласуването в националната анкета “Музикант на годината” 2023 продължава до края на месец март – да подкрепим представителите на Плевен

0
110
Музикант на годината 2023
Снимка: БНР

Гласуването в националната анкета “Музикант на годината” 2023 продължава до 31 март 2024 г., а представителите на Плевен фигурират в четири от общо пет категории. Желаещите да ги подкрепят могат да го направят тук:

https://bnr.bg/horizont/page/muzikant-na-godinata

Предаването „Алегро виваче“ на програма „Хоризонт“ провежда национална анкета сред слушателите на БНР за избор на българския „Музикант на годината“ в класическите жанрове от 1991 г. Наградите имат за цел да отличат най-значимото в музикалния живот у нас през изминалата година.

33-тото издание на допитването e с нов регламент. Слушателите направиха своите предложения в пет категории:

Музикант на годината
Млад музикант на годината 
Ансамбъл на годината
Музикален проект на годината
Музикален педагог на годината

7-членно специализирано жури разгледа предложенията и от тях определи номинации в петте категории. Гласуването продължава до 31 март 2024 г. за номинираните музиканти, ансамбли и проекти, а онези от тях, които имат най-много гласове, ще бъдат обявени за победители в анкетата.

В категория “Музикант на годината” сред номинираните е виртуозната пианистка от Плевен Пламена Мангова, добре позната на ценителите на класиката в цялата страна и в чужбина.

В категория “Млад музикант на годината” плевенчани могат да подкрепят Георги Милтиядов – диригент на Плевенската филхармония, композитор, аранжор, пианист и певец.

В категория “Музикален проект на годината” на вниманието на плевенчани е музикалният проект “В света на музиката” с участието на Плевенската филхармония и солистите Веско Ешкенази – цигулка, и Вероника Тодорова – акордеон. Диригент е Георги Милтиядов. Вълнуващият проект продължава да завладява публиката навсякъде в страната.   

В категория “Музикален педагог на годината” е номинирана Благородна Танева, чиято блестяща кариера на цигулков педагог започва именно в Плевен – в Националното училище по изкуствата “Панайот Пипков”, и продължава в софийското Национално музикално училище „Любомир Пипков“.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here