Второкласници от ОУ “Д-р Петър Берон” – Плевен се включиха в работата на Пожарната служба за час 

0
196
ОУ “Д-р Петър Берон” - Плевен

Вълнуващ и емоционален факултативен учебен час по гражданско образование на тема “Кой се грижи за нашата сигурност? Професията на пожарникаря“ проведоха ученици от от II “в“ клас на ОУ “Д-р Петър Берон” – Плевен. Те посетиха Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Плевен (РДПБЗН) и се запознаха със спецификата на тази благородна професия.  

Старши инспектор Станчев представи дежурния екип пожарникари, а те демонстрираха действия при тревога. Учениците имаха възможност да разгледат специализираните коли за гасене на пожари, екипировката на огнеборците и сградата, в която работят.

Най-смелите второкласници се включиха в някои от дейностите и се превърнаха в “малки пожарникари“. Учениците рецитираха стихотворения и представиха своите рисунки на тема “С очите си видях бедата“.

“Благодарим от сърце на комисар Станислав Атанасов – директор на РДПБЗН – Плевен, за топлия прием, атрактивното учение и вълнуващите мигове с нашите огнеборци!”, изразиха признателността си за интересния факултативен учебен час от училището.

Информация: ОУ “Д-р Петър Берон” – Плевен

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here