Новият роман “Плодовете зреят нощем” на Неда Антонова ще е на книжния пазар на 9 април

0
145
Плодовете зреят нощем - Неда Антонова

Новият роман “Плодовете зреят нощем” на Неда Антонова ще е на книжния пазар на 9 април, информира авторката. До тогава може да се поръча онлайн. Издаден е от Издателска къща “Хермес”.

Дългоочакваната книга на обичаната българска писателка пали любопитството на нейните верни читатели вече месеци, защото предвкусват вълнуващ и интересен сюжет, разгърнат с вещина. Ценителите на впечатляващото творчество на авторката са нетърпеливи да вземат и новата й книга в ръце, за да се докоснат до неподражаемото й писателско майсторство и до създадения по нейния специален начин неописуем нов свят, който ще покори безапелационно четящия и ще го пренесе другаде – сред ярки образи и разтърсващи събития. Там, където душите се пречистват чрез изпитанията, за да се докоснат до откровенията на Бога.  

Изключително интересна и необичайна е темата за асистираната репродукция, която този път е избрала писателката с обичайни предпочитания към исторически личности и сюжети. Този факт още повече ще нагнетява интензитета на интереса с всеки изминал ден до премиерата на книгата.  

„Плодовете зреят нощем” е роман за една любов, за едно дете, родено по метода „инвитро”, за няколко животозастрашаващи аборта и за невъзможността на човека още от раждането си да разбере с каква цел идва на земята и как може да я постигне”, информира в аванс Неда Антонова. И добавя: “И още – една теория за бъдещия модел на световното семейство: хората ще се свързват не вертикално – по кръв и по семеен произход, не хоризонтално – по любов или по материални интереси, а кръгово: по дух и по силата на общ за тях житейски смисъл… Защото кръгът е равенство, а единството се постига чрез душевността!”

„Плодовете зреят нощем“ е вдъхновен разказ за една необичайна любов, от която се раждат деца и митове. Но тази книга не може да бъде наречена просто любовен роман. Защото над всяко неродено дете витае заплахата то да бъде убито, преди още да се е родило.

Само Бог и Човекът могат да създават хора, които преди тях не са съществували. И пак само Бог и Човекът могат да отнемат живота на човешки същества, преди още да сме дочули техния приветствен възглас, който ние грешно възприемаме като първороден плач.

И как науката чрез метода „инвитро“ даде на човека онова, от което природата го е лишила – радостта на родителството…

Тази книга е роман за благословените плодове на нашия дух, които зреят нощем в очаквания и надежди, но и за онези – тръпчивите – съзряващи в самота, страдание и непостижима любов! Те всички са плодове на душите ни и те правят тайната биография на всеки от нас!“, коментират сюжета на романа от издателството.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here