Фотографът и фотожурналист Любомир Бенковски – Бенджи открива фотоизложбата „Instagram Бендживизъм“ 

0
193
Изложба - Бенджи

Фотографът и фотожурналист Любомир Бенковски – Бенджи ще открие фотоизложбата „Instagram Бендживизъм“. Събитието е на 9 март, в ХГ “Илия Бешков” в Плевен, от 17,30 часа.

Авторът ще представи 30 работи, които са снимани и обработвани със смартфон за социалната мрежа Инстаграм. “Различни експерименти са, няма цигли има сходни техники. Създавани са в рамките на 5 години горе-долу”, уточни за “Духът на Плевен” Бенджи. Организатори на събитието са Община Плевен и Художествена галерия “Илия Бешков”.

Любомир Бенковски – Бенджи, е от Плевен и се занимава професионално с фотография и фотожурналистика от 1984 година. Работил е за регионални вестници в родния си град, за БТА и за най-големите български вестници „24 часа” и „Труд”. Творческите му интереси са областта на градския живот, човешката природа и условната абстракция.

Има 12 самостоятелни изложби с фотография в България и зад граница. Участва и в множество колективни изложби за фотография, национални и международни фотографски салони и симпозиуми.

Носител на много национални и регионални награди за фотография и журналистика, между които са Златен медал “Фотоакадемика” 2016, Специалната награда за фотожурналистика „БГ пресфото 11“ (2011), две втори награди за фотожурналистика „БГ пресфото 06“ (2006), Голямата награда от фотоконкурса „Око за другите“ (2005 и 2001), на наградата за журналистика на в. „24 часа“ – „Оная награда“ (2003), за репортер на годината – награда на вестник „Полемика“ (1994) и др. 

Организира първите за България курсове за фоторепортери и журналистическа фотография. До сега е преподавал фотожурналистика на над 100 ученици, някои от които вече са реализирани фоторепортери. В момента работи като фоторепортер и регионален мениджър за Северна България на Агенция „Булфото”.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here