Фолклорният фестивал ”Гергьовски люлки” за осми път ще събере багрите на българските традиции в град Левски

0
336
Гергьовски люлки

Община Левски и НЧ „Георги Парцалев – 1901” канят любителите на българските ритми да се включат във Фолклорния фестивал „Гергьовски люлки” 2023който ще се състои на 1 май в град Левски. Тази година участниците в конкурсната надпревара ще изявят своя талант на сцената в новия Летен театър при  читалище “Георги Парцалев 1901”. Организатори на събитието са Община Левски и  читалище “Георги Парцалев 1901”.

Културният форум има за цел да издири, съхрани и популяризира фолклорното ни наследство – и в частност това на Северняшката фолклорна област, да стимулира културните и образователни институции при работа с различни възрастови групи в областта на песента, танца и музиката.

В събитието могат да се включат всички групи, състави, оркестри, ансамбли и индивидуални изпълнители в областта на българския фолклор. Възрастови ограничения няма. Възрастта е от значение само в конкурсната програма и при оценяването. Участници от музикални училища или паралелки с профил „Музика“ ще бъдат класирани отделно.

Специални награди ще бъдат присъдени от кмета на Община Левски, от журито и от спонсорите. Предвидени са и поощрителни награди. Всички изпълнители във фестивалната програма получават грамота за участие. Отличените в конкурсната програма ще получат и дипломи и медали. Такса за участие не се заплаща.

Условията за участие във Фолклорен фестивал „Гергьовски люлки”- 2022 в град Левски са публикувани на интернет страницата на Община Левски: www.oblevski.com

Заявки за участие се приемат до 21 април. За контакти и информация: 0650/8-21-01; 0885 372220 – Петя Чолакова – Методиева; 0889686190 – Силвия Сашкова.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here