Фолклорен ансамбъл “Мизия” отбелязва 45-та си годишнина с Пролетен концерт

0
258
Фолклорен ансамбъл

Фолклорен ансамбъл “Мизия” при читалище “Съгласие 1869” ще отбележи своята 45-та годишнина с Пролетен концерт. Събитието ще е на 23 април, от 18,30 часа, в зала “Емил Димитров”. Главен художествен ръководител на състава е Михаил Денев, а хореографи – Биляна Денева и Детелин Петров. В проявата ще се включи и Танцов клуб “Кайлъка” при читалище “Съгласие 1869”.

Средствата от билети ще бъдат използвани за обогатяване на гардероба на ансамбъла с нови костюми и реквизит за Юбилейния му концерт, който ще се състои на 31 май 2024 г. и ще е само с покани, информира Биляна Денева.

Фолклорен ансамбъл „Мизия“ вече 45 години възпитава поколения деца с красотата и богатството на българския фолклор. Появата пред публика на танцьорите на различни възрасти винаги се превръща в ярък и емоционален празник за всички в залата. Децата представят магията на българските народни танци пред стотици зрители, които ги награждават с нестихващи аплодисменти на крака.

Ръководителите на състава Михаил Денев и Биляна Денева са носители на Почетния плакет на Община Плевен и са удостоени със Златна лира от Съюза на музикалните и танцови дейци. Главният художествен ръководител на Ансамбъла Михаил Денев е носител и на Почетен плакет за принос в развитието и популяризирането на българския фолклор.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here