Благотворителен концерт с участието на Хор “Гена Димитрова” и Духовия оркестър ще подкрепи изграждането на фотоволтаична инсталация на хижа “Плевен”

0
1405
Хижа Плевен

Благотворителен концерт с участието на Общинския хор “Гена Димитрова” с диригент Анелия Дечева и Общинския духов оркестър с диригент Пламен Марков ще подкрепи изграждането на фотоволтаична инсталация върху покрива на хижа “Плевен”. Проявата е на 16 април, от 18,30 ч., в зала “Катя Попова”.

Организатори на събитието са Фондация „Обществен фонд за хижа Плевен”, Сдружение и Общински комитет „Васил Левски“ – Плевен, и Туристическо дружество „Кайлъшка долина“ – Плевен със съдействието на Община Плевен.

В програмата са включени популярни евъргрийни, фолклорни обработки и др.

Входът за концерта е с покана-дарение на стойност 20 лв. Поканите могат да бъдат получени от Надя Генова от фиса на ТД „Кайлъшка долина“ – Плевен – телефон 0882966363, и от д-р Галина Цветкова от Сдружение и Общински Комитет „Васил Левски“ – Плевен .- телефон 0887759170.

Желаещите да подкрепят каузата могат да преведат средства и по дарителската сметка на Фондация „Обществен фонд за хижа Плевен“ в Първа инвестиционна банка: BG88FINV91501016907742.

Хижа Плевен е най-голямата високопланинска хижа в Стара планина. Тя е първият проект на архитект Иван Стефанов, създаден през 1965 г. Тогава той е само на 25 години, а мястото за хижата избира, вдъхновен от приказните гледки, които се разкриват в резервата „Джендема“ в Националния парк „Централен Балкан“. Хижата се намира в местността Бъзов дял, в северното подножие на първенеца на Стара планина – връх Ботев (2375,9 m). Състои се от две постройки – малка и голяма хижа, като общият капацитет на легловата база е над 100 места. На разположение на туристите са туристическа столова, бар, ресторант, както и читалня с богата библиотека, разнообразна литература и роял.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here