Невен Петрова, Александър Куманов


Джаз дуетът Невен Петрова – вокал, и Александър Куманов – китара, гостува в Плевен. Музикалната среща е на 15 октомври от 19,30 часа в кафе „Брдо“ (ул. „Сан Стефано“ 14).

Над 10 години двамата творци разказват музикални истории и са част от различни формации. Като дует те имат ярко присъствие и интерпретират по собствен начин така наречените джаз стандарти – песни, включени отдавна в „American song book“, босса нова пиеси и блус. Репертоарът им е много богат, а преживяването на техните живи изпълнения е емоционално и запомнящо се събитие.

Съвместната работа на Невен Петрова и Александър Куманов е ознаменувана с няколко различни проекта – „RetroBlu“, „Neven & The Blue Kites“, „Sensual bossa nova & Jazzy Blues“, „Tribute to Sarah Vaughn and her “Songs of The Beatles” и “BluNea Jazz Strings”.

Невен Петрова – вокалист, музикален и вокален педагог, е един от най-разпознаваемите гласове на българската джаз сцена. Интерпретаторският й маниер е много различим, гласът ѝ създава удивителни образи и предава богата гама от емоционални състояния. В близо 15-годишната си кариера само като джаз изпълнител тя е участник в големите български джаз срещи и фестивали и в многобройни изяви на клубната джаз сцена. Като преподавател по вокално изкуство е високо ценена и търсена.

Александър Куманов – китарист и преподавател, е един от най-известните и утвърдени български джаз и блус китаристи, с много разнообразен и атрактивен стил. Над тридесет години участва в различни формации – от традиционен джаз до модерен фюжън. Изявите му на чуждестранни, международни и български джаз срещи и фестивали, концерти, телевизионни и клубни джаз сцени са неизброими. Той е уважаван и търсен китарен педагог и има ученици, които днес са в най-известните български групи.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here