Две деца от Артшкола „Колорит“ са победители на световен конкурс за детска рисунка в Иран

0
456
Колорит

Две деца от Артшкола „Колорит“ са победители на 7–мия Световен конкурс за детска рисунка „Здраве 2021“ в Иран. Творбите на шестгодишния Алекзандър Янков и десетгодишната Лилия Янкова са класирани в Топ 3 на първа и втора възрастови групи. Плевенските таланти са поканени да получат своите отличия на тържествената церемония по награждаването, която ще се проведе на 10 ноември 2021 година в рамките на 7-мия Международен фестивал на картините за педиатрични пациенти в град Истанбул – Турция. По време на събитието Алекзандър и Лилия ще бъдат облечени в български народни носии. Те вече имат заснети поздравителни видеоклипове, които ще бъдат излъчени на церемонията по награждаването.

Своята престижна победа Алекзандър Янков спечели с живописната си творба „Да се грижим за здравето на планетата Земя“, а Лилия Янкова – с рисунката „Лекарите се грижат за здравето на децата“. Техните творби са откроени сред хиляди участници от десетки страни от различни континенти. Работите на победителите и на номинираните автори са качени във виртуална изложба на сайта на IFPPP.

Конкурсът се организира от педиатри от цял свят, обединени в „Група за здраве и изкуство (HEART) и работещи за благородната кауза – поддържане на психичното здраве на болни деца по целия свят. Те организират благотворителни церемонии, изложби на картини, отпечатват на тениски и сувенири печелившите детски рисунки под надслова „Донеси усмивка на биещо сърце“. Всяка година Фестивалът и награждаването се провеждат в различни страни по света.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here