Доброволчески екипи ще съдействат за справяне с пандемията в Плевенска област

0
391
Областен оперативен щаб

Доброволчески екипи ще съдействат за справяне с пандемията в Плевенска област. Предложението е на областния управител Мирослав Петров и беше одобрено на днешното заседание на Областния оперативен щаб, на който той е председател.

Доброволците ще бъдат разпределени така, че да подпомогнат работата на екипите в РЗИ – Плевен и Университетската болница в града, по предложение на директорите на инспекцията и болницата, поясняват от пресцентъра на Областната администрация.

Областният оператив щаб прие още предожението на д-р Владимир Андреев новооткритата болница за рехабилитация и продължително лечение „Авис Медика“ в центъра на плевенското село Тученица да се ползва за лечението на заболели с COVID – 19. Идеята е част от диагностицираните  случаи с COVID – 19 да бъдат пренасочвани натам, като по този начин да се подпомогнат болничните заведения в областния град. Решено беше да бъде сформирана работна група, която да подготви и предложи конкретни екипи за работа на новата структура.

Ограничаване се работното време на заведенията за хранене и питейните заведения, реши още Щабът. Вечерният час с работно време до 22.30 часа влиза в сила от 04.11.2020 г., като ще е задължителен за кафенета, ресторанти и питейни заведения на територията на област Плевен.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here