Плевенчанката Елизабет Захариева спечели най-престижните награди от три международни вокални конкурса

0
1111
Елизабет Захариева

Плевенчанката Елизабет Захариева спечели най-престижните награди от три международни конкурса. На Международния фестивал „Кръстопът на музите“ е отличена с Гран при в номинация „Песен на роден език“ за целия фестивал и със Специалното отличие за най-активно и отлично представяне. В престижната надпревара тя се конкурира с около 600 участници в четири катергории: „Песен на роден език“, „Световен хит“, „Джаз“ и „Мюзикъл или песен от филм“. За всяко свое изпълнение талантливата 14-годишна певица получава максимален брой точки – 10, от компетентно жури с председател доц. Етиен Леви.

Международният фестивал „Кръстопът на музите“ е с традиции и е масово посещаван всяка година, а тази година се състоя 16-тото му издание. Негов директор е Томи Йовчев, а съорганизатори са Георгина Георгиева и Петя Данданова. Събитието е под патронажа на Министерството на културата. 

Тези дни Елизабет спечели и четири първи места от Международния конкурс „Европа молода“ – Украйна. Тя се доказва сред участници от Тайланд, Португалия, Италия, Казахстан, Армения, Украйна, България, Молдова, Северна Македония, Румъния, Израел, Египет.

Журито, оценявало изпълненията, включва представители от 24 държави. Елизабет участва в номинации „Фолклор“, „Национална естрада“ и „Световен хит“.

Малко преди това, в Украйна, се проведе и Международният конкурс „Европа молода – фольк стиль“, на който плевенчанката завоюва отново първото място в номинация „Народен вокал“. Директор на двата международни конкурса е Татяна Апанасенко.

За поредните си престижни отличия Елизабет Захариева е благодарна на вокалния си педагог Доротея Люцканова, която пък е щастлива с успехите на своята възпитаничка.

Талантливата тийнейджърка е ученичка в Езиковата гимназия в Плевен. За пета поредна година тя е сред „Успелите деца на България“ на Фондация „Димитър Бербатов“ (2015-2019 г). Тя е и Лауреат на голямата награда в направление „Вокал“ /V-VIII клас/ за 2019 г.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here