ДКТ „Иван Радоев“ представя премиера на онлайн постановката „Унизените. Беларус“ с режисьор Явор Гърдев

0
612

Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ представя премиера на онлайн постановката „Унизените. Беларус“ от Андрей Курейчик. Събитието е на 14 декември, понеделник, от 21 часа. Не се препоръчва за лица под 16 години.

Спектакълът ще е с английски субтитри на фейсбук страниците и в YouTube каналите, свързани с международната инициатива
Insulted.Belarus.Worldwide Readings.  

Участват актьорите Иван Бърнев (Стария), Антъни Пенев (Младия), Бориса Сарафова (Новата), Надя Керанова (Лъчезарната), Адриан Филипов (Клюна), Александър Кънев (Мъртвия) и Красимира Кузманова-Кокран (Назидателката).

Преводът е на Майя Пачникова, а постановката, видеографията и режисурата на монтажа са на Явор Гърдев. Калин Николов е автор на музиката – негови са и видеографията, видеомонтажът, звукозаписът и звуковият дизайн, а костюмографията, реквизитът и графичният дизайн са дело на Николай Димитров – NAD.

Онлайн театърът е репетиран и заснет при пълна индивидуална изолация на актьорите и без нито една пряка присъствена среща или пряко взаимодействие между тях в репетиционна зала, на сцена или пред камера.

„Нямам търпение! Това е най-новата ми премиера, по новите театрални правила! Само ще кажа, че беше изключително интересно! Отдавна не бях срещала толкова силна съвременна пиеса, а да работя с Явор Гърдев ми беше мечтана среща! Колегите в проекта са вълнуващи артисти! А най- интересното е, че нямам никаква представа и контрол върху резултата! Но съм сигурна, че ще е емоционално преживяване! На добър час на новия онлайн спектакъл „Унизените. Беларус“ на ДКТ „Иван Радоев“, сподели в социалните мрежи по повод онлайн премиерата актрисата Красимира Кузманова-Кокран.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here