Специалната награда на Националния конкурс „Портрет на видна българска личност” спечели Лилия Янкова от Артшкола „Колорит”

0
970
Артшкола „Колорит”

Десетгодишната Лилия Янкова от Артшкола „Колорит” спечели специалната награда на Художествена галерия „Николай Павлович” – Свищов от Националния конкурс „Портрет на видна българка личност”. Високото отличие тя получи за живописната си творба „Портрет на Николай Павлович”. Трета награда е присъдена на Диана Бозова – 9 г., за „Портрет на Паисий Хилендарски”. И двете момичета рисуват своите творби за конкурса онлайн под ръководството на своя артпедагог Майя Ананиева.

Конкурсът е посветен на 185 години от рождението на знаменития свищовски художник Николай Павлович и се организира от Сдружение „Рисувай с нас”. В него участват деца на възраст от 7 до 14 г., а творческата задача е да се нарисува портрет на видна българска личност, допринесла за   развитието на културата, изкуството и просветното дело в страната ни. Изложбата на финалистите е експонирана в залите на ХГ „Николай Павлович” в град Свищов.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here