ДКТ „Иван Радоев“ представя четири постановки в Нощта на театрите

0
526
ДКТ

Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ ще представи четири постановки в Нощта на театрите. Съботният ден започва с две детски представления. В 10.00 ч. малчуганите могат да се забавляват със спектакъла „Безценното камъче“, създаден по българска народна приказка под режисурата на Ива Николова, а в 12.00 ч. започва обичаната приказка „Грозното патенце“ по Андерсен във вариант на режисьорката Теодора Гълъбова.

Акцент е спектакълът на режисьора Явор Гърдев „Опашката“ по романа на Захари Карабашлиев. На сцената се изявяват актьорите Владимир Карамазов, Надя Керанова, Михаил Билалов, Екатерина Стоянова, Бориса Сарафова, Красимира Кузманова и др. Началото е в 19.00 ч.

В Нощта на театрите, в 22 часа, ще бъде показана още една пиеса – „Човекът от Подолск“. Представлението е създадено по творба на съвременния руски драматург Дмитрий Данилов от режисьора Васил Василев – директор на Плевенския театър. Участват актьорите Антъни Пенев, Адриан Филипов, Иван-Александър Дойчев, Сергей Константинов, Диана Ханджиева. Посланието на постановката е зрителите да се замислят дали имат способността да откриват красивото около себе си, или са я загубили, погълнати от вечното недоволство от обкръжаващата среда, живота и другите.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here