Диян Павлов – Джими кани на вълнуващо пътешествие в света на буквите

0
315
Диян Павлов - Джими

Колоритният плевенски творец Диян Павлов – Джими ще гостува на Панорама мол Плевен със своето атрактивно представление за буквите. Срещата с любознателни плевенчани от всички възрасти ще е на 25 март, събота, от 11,30 ч. Входът за събитието е свободен.

В продължение на 10 години Джими реализира дългогодишната си мечта да създаде уникалния по рода си музей Творителница „О`Писменехъ!“ в Плевенв който да събере паметта на седемхилядната история на буквите. Трудът му се увенчава с успех, когато в малка къща и зелен двор с високи борове създава храм на писмеността. И вече 8 години не се уморява да разказва пред публика тази безкрайно интересна приказка. Като истински актьор той сменя различни красиви костюми, за да се впише в духа на съответната епоха. Рецитира с ясна дикция и патос, недостижими за много професионални артисти, а слушателите на възраст от 4 до 70 години – от Плевен, страната и чужбина, не спират да се изненадват на всички чудеса, които е събрал в Творителницата си.

Джими ще запознае зрителите в Панорама мол Плевен със средствата, начините и материалите за писане през хилядолетията, с възникването на различните писмености и ще стигне до онзи революционен момент в историята на човечеството, когато Йоханес Гутенберг създава системата за тиражиран книгопечат – Гутенберговата преса. Неуморният творец е и автор на реплика на Гутенберговата преса, с която ще демонстрира как се печата върху ръчно изработена от него хартия.

Специално участие в атрактивното представление ще имат талантливи ученици от НУИ „Панайот Пипков” и техният преподавател по виола Момчил Мончев, който е част и от състава на Плевенската филхармония.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here