С открит летателен ден летище Долна Митрополия ще отбележи своя празник

0
371
Открит летателен ден - Летище Долна Митрополия

С открит летателен ден 12-та Авиационна база ще отбележи своя празник и 81 години от началото на летателната дейност на летище Долна Митрополия. Авиационното събитие ще се проведе на 25 март 2023 год. (събота), от 10:00 ч., на летище Долна Митрополия. 

“Каним всички любители и приятели на авиацията да споделят с нас празника. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 09 часа. Пропускателният режим ще се осъществи през Портал № 2, който се намира от източната страна на летището (преди кръстовището в посока Плевен – Гулянци)”, уточняват организаторите.

В 10 часа започва тържествена церемония, а летателната програма е с начален час 11 ч. Пилотите от 12-та Авиационна база ще изпълнят полети със самолети “Pilatus” РС-9М, L-39 “Albatros” и ZLIN 242L. Във времето от 10:00 до 13:00 ч. посетителите могат да разгледат изложението на авиационна, самолетообслужваща и специална техника. Всички гости на празника ще имат възможност да влязат в пилотската кабина на самолетите и да си направят снимка за спомен.

В центровете за наземен показ ще бъдат представени различни видове леко стрелково оръжие, височинно оборудване и летателни костюми. Желаещите ще могат да се качат и в кабината на противопожарния автомобил „Мерцедес АКТРОС”, както и да разгледат оборудването му.

Входът за събитието е свободен.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here