Част от екипа на “Смирен” ще се срещне с плевенската публика след прожекция на филма

0
384
Смирен - филм, Христо Петков

Част от екипа на “Смирен” ще се срещне с плевенската публика след прожекцията на филма. Събитието е на 24 март, от 18 часа, в кино CineLand и е част от поредица срещи на родна земя, които се случват след много успешно турне на продукцията и екипа й в САЩ.  

Зрителите в Плевен ще чуят интересни факти за лентата и историята около създаването й от режисьора Светослав Драганов и чаровната и талантлива актриса Мария Статулова. Филмът разказва за няколко дни от живота на един мъж, за амбициите, за лутането, за (раз)връзките и за това, което просто се случва.

“Смирен” е първият игрален филм на Светослав Драганав, добре познат на публиката като режисьор на документални филми, сред които „Животът е прекрасен, нали?“, „Децата на дружбата“, „Град на мечти“ и „Живот почти прекрасен“.

На миналогодишния фестивал „София филм фест“ той получи Специалната награда на журито имено с първия си игрален филм „Смирен“, а след това и отличието за дебют на наградите на СБФД „Васил Гендов“.

В главната роля на историята е Христо Петков, а Мария Статулова има специално участие в историята. Христо Петков е познат на публиката от ролите му във „Възвишение“, „Бягство“, „В сърцето на машината“, „Дзифт“, „Лора от сутрин до вечер“, сериалите „Дяволското гърло“, „Под прикритие“, „Четвърта власт“, „Отдел „Издирване“.

Филмът изследва различни пластове от съвремието ни, сгъстявайки историята в рамките на няколко дни и залагайки на автентичността на актьорския състав.

Сценаристи са Светослав Драганов, Богомил Димитров и Невена Борисова, оператор е Веселин Христов, музиката е на Борис Чангъров и Себастиан Жимпи. Участват актьорите Христо Петков, Атанас Бачорски, Детелин Бенчев, Мирослава Гоговска, Яна Драганова, Сашка Братанова, Мария Статулова, Борис Луканов, Калин Гърдев, Здравко Драгнев и певецът Сашо Роман.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here