Диригентът Найден Тодоров даде полет на въображението си в сборника с фантастични разкази „Полъх от ангели“

0
882
книга с разкази „Полъх от ангели“ - Найден Тодоровто

Диригентът Найден Тодоров – директор на Софийската филхармония, зарадва многобройните си почитатели с новината, че на книжния пазар на 20 август излиза първата му книга с разкази „Полъх от ангели“. Маестрото, който е сладкодумен разказвач на истории не само за класическата музика, информира, че представянето на творбата му ще се състои на 2 септември 2021 г. в град Созопол.

Зад сборника стои издателство Colibri, а автор на интересната корица е Дамян Дамянов. На 240 страници маестро Тодоров е дал полет на въображението си и е създал фантастични истории за ангели и роботи, за хора, дарени с умението да коригират събитията или да се вселяват в телата на мъртвите, за да продължат делата им. Тук са намерили място и разкази за магическа цигулка в ръцете на млади музиканти, за диригентска палка, която прониква в душите на музикантите и така сътворява пленителна музика…

Тези невидими спътници често ни изправят пред избори, просветляват съзнанието ни, включват ни в сложни дилеми за съдбата на човешкия свят. Свят, изпълнен с тревога и драматични обрати, но обърнат към светлината, докосван от крилете на ангели“, става ясно от анотацията на книгата.

Използвайки удобната форма на този кратък повествователен жанр, маестрото търси и намира своите отговори на въпросите: съществуват ли светове отвъд границата на видимата реалност; има ли сили, чиито превъплъщения са сред нас и притежават способността да направляват живота ни и да проникват в бъдещето; какви знаци за себе си дават на хората и т.н.

Биография

Известният български диригент и културен мениджър Найден Тодоров е роден в Пловдив през 1974 г. Музикалното си образование получава във Виена, която във времето се превръща в негов втори дом. Работил е в Израел, дирижирал е десетки състави по целия свят. В България творческият му път е свързан с Пловдивската филхармония, Русенската опера и Софийската филхармония, чийто директор е от 2017 г. Пламенен почитател на фантастиката и фентъзи жанра, Найден Тодоров е и запален геймър. Професията му на диригент предполага множество полети, по време на които се раждат и тези разкази.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here