Цигуларката Зорница Иларионова спечели първа награда от Международния конкурс „Медичи“ в Италия

0
670
Зорница Иларионова

Цигуларката Зорница Иларионова спечели първа награда от Международния конкурс „Медичи“ в Италия. Талантливата изпълнителка, чийто музикален път тръгва от родния Плевен, се наложи в респектиращата и много трудна категория на професионалистите.

Конкурсът се проведе онлайн в два етапа, като регламентът му изискваше участниците да представят едно произведение по избор. В творческата надпревара българката впечатли журито с изпълнението си на Концерт за цигулка и оркестър в ре минор от Ян Сибелиус.

„Благодарна съм на учителите си и на прекрасната пианистка Мария-Елена Средева“, коментира по повод отличието цигуларката. Предстои организаторите на престижния международен форум да се свържат с наградените, за да им изпратят наградите и да обсъдят покани за участие в концерти през идните месеци.

Участията на доказаната млада изпълнителка не намаляват и през лятото. На 10 август тя ще посети родния Плевен, за да излезе на сцената заедно с Васил Петров. Цигуларката е специален гост на лятното турне „SymphoNY way“ 2 на джадпевеца. В концертите участват още Врачанската симфониета с диригент Христо Павлов, джаз музикантите Йордан Тоновски (пиано), Кристиян Желев (ударни) и Христо Минчев (бас китара).

Друга престижна изява на Зорница Иларионова, за която се готви неуморно, е рециталът й на 3 септември 2021 г – по време на Фестивала “Concerti del Tempietto” във вечния град Рим, Италия. Събитието е част от Голямата награда, която тя спечели от Международния конкурс за млади изпълнители в Охрид, Македония през ноември 2020 г.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here