Димитър Петров запечатва в картините си време, пространство, духовност и цветни емоции

0
1073
Димитър Петров

Въздействаща и любопитна изложба на Димитър Петров беше открита снощи в Арт център „Плевен“. Интересният автор запечатва в картините си време, пространство, духовност, кодира интересни послания от детството и провокира зрителя да търси и открива.

Без официално представяне на вернисажа, многоцветните мечти на автора непринудено завладяха посетителите и ги поставиха в ролята на мечтатели, попаднали в разпознаваемия му свят. Спомени за интересни места, морски полъх, емоционални преживявания и други послания разчете публиката в работите на Петров.

„Метафорите, които откриваме в картините на Димитър Петров, често ни препращат към тайнствени пейзажи, носталгия по слънчевите лъчи, жълтите листа на есента и малките скрити кътчета безвремие. В голяма част от платната на автора мистичното бяло се свързва с пастелните нюанси и вариации на небесносиньото, златистожълтото и виолетовото. Защото в емоцията винаги присъства цвят“, анализира творбите на автора кураторът на изложбата в Плевен Диана Драганова – Щир.

Експозицията може да бъде видяна до края на месеца.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here