Десет деца от Артшкола „Колорит“ са в „TOP 100 Winners“ на Международния конкурс “Charumela 2021” в Бангладеш

0
409
Артшкола "Колорит"

Десет деца от Артшкола „Колорит“ са носители на престижната международна награда „TOP 100 Winners” в годишната класация за 2021 година на най-мащабния в света онлайн конкурс „Charumela 2021“ в Бангладеш. Това са Ангелина Спасова – 6 г., Анна Петрикова – 10 г., Виктория Иванова – 17 г., Диана Бозова – 10 г., Елеонора Петрова – 4 г., Елица Кръстева – 9 г., Лилия Янкова – 10 г., Мирослав Лазаров – 8 г., Никол Нешовска -10 г. и Ралица Савчева – 10 г. Творбите на плевенските деца са показани във виртуална изложба.

Отличията са присъдени от международно жури, което включва изявени художници от 16 страни от различни континенти на базата на участията и класациите на малките художници в различните конкурси по месеци през цялата година. Сред хиляди участници от десетки страни оценяващите са определили 100-те най-талантливи малки художници, които притежават специални качества, рисуват вдъхновено и завладяващо.

Целта на Международния комитет на приятелството и художественото училище „Charumela” е през пандемията децата и младежите от цял свят да имат равен онлайн достъп до артистична изява в мащабния артпроект и да бъдат стимулирани към творчество, постоянство и развитие в областта на изобразителното изкуство.

„Това, че 10 деца от Артшкола „Колорит“ са класирани сред 100-те най-талантливи малки художници в света, е изключително събитие. То е признание както за децата, така и за мен като артпедагог и ръководител на школата. Щастлива съм, че три от наградените деца обучавам онлайн – Диана е от Златоград, Мирослав – от Костенец, а Елеонора живее в Лондон”, сподели Майя Ананиева – ръководител на плевенската Артшкола „Колорит“.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here