Цигуларката Зорница Иларионова спечели три награди от престижни международни конкурси

0
741
Зорница Иларионова
Зорница Иларионова

Цигуларка Зорница Иларионова беше удостоена с три нови награди от престижни международни конкурси. Талантливата плевенчанка спечели втора награда в категорията на професионалистите (при неприсъдена първа) на първия Международен конкурс на името на знаменитата пианистка “Клара Шуман” в Белгия. Артфорумът се проведе онлайн в края на месец декември 2021 г. и беше за всички инструменти. Призьорите бяха излъчени от авторитетно 12-членно жури, включващо именити музиканти от Берлинската и Виенската филхармонии, САЩ, Италия, Хонгконг, Сингапур, Великобритания и Германия.

Зорница Илиарионова получи прекрасни отзиви от оценяващите: “Какъв завладяващ артист! С голямо удоволствие слушахме нейното изпълнение! Притежава пълното владеене и майсторство над цигулката! Въображението и способността на Зорница да отведе слушателя по различни пътища е забележителна! Пред нея има много светло бъдеще! Да продължава прекрасния си начин на работа!”

Изминалага 2021 г. година беше изключително успешна за чаровната музикантка. Тя участва като специален гост-солист в поредицата от летни концерти “SymphoNY way” в страната с големия джаз и поп певец Васил Петров и Врачанската филхармония. Концертира и в Дубай с Калинградския симфоничен оркестър, а в края на лятото стана лауреат на още един престижен международен конкурс – на името на забележителния цигулар “Рудолф Кройцер”, който се състоя в Лиеж, Белгия.

Преди броени дни Ансамбълът на 2019 г. Зорница Иларионова и Мартина Табакова – пиано, получи поредна престижна първа награда от Vl-я Международен конкурс за сценично изкуство “Music Prospect” – в Категория „Камерна музика“, провел се в Москва, Русия.

Зорница Иларионова, Мартина Табакова
Зорница Иларионова и Мартина Табакова

В момента цигуларката подготвя нов проект с изключителните пианисти Георги Черкин и Иван Янъков.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here