Цигуларката Зорница Иларионова спечели Grand Prix от Международния конкурс за млади изпълнители в Охрид

0
660
Зорница Иларионова
Зорница Иларионова

Цигуларката Зорница Иларионова спечели Grand Prix от Международния конкурс за млади изпълнители в Охрид, Македония. Наградата й дава възможността да изнеса рецитал на фестивала “Concerti del Tempietto” в Рим през следващата 2021 година.

„Безкрайно благодаря на прекрасната пианистка Мария-Елена Средева, както и на моите преподаватели – на майка ми Благородна Танева и на проф. Захар Брон! Най-искрени поздравления и за всички останали лауреати!“, коментира по повод престижното отличие плевенчанката.

Международния конкурс “Охрид” се проведе в три поредни дни онлайн, зоради пандемията от Ковид-19. На първия тур Зорница се представя с Първия концерт за цигулка на Виенявски, „Цигански напеви“ от Сарасате и Концерт за цигулка No 3 от Моцарт. „По време на първия тур оценяваше струнно жури. Щастлива съм, че получих максималните 100 точки, което ми отреди “сцепиалната награда” в моята категория и ми даде правото да се състезавам за Гран При“, поясни за „Духът на Плевен“ изявената цигуларка.

На финалния етап от конкурса се състезават само музикантите от всички категории и инструменти, получили максимален брой точки, след което членовете на всички журита гласуват за един от участниците, който да получи Голямата награда на конкурса “Абсолютен победител”. „Радвам се, че спечелих тази награда. В дни като днешните, когато всичко в света е толкова несигурно и подложено на риск и опасност, тези успехи са изключително ценни и необходими, дават ни силите да продължим въпреки изпитанието. Благодаря на всички специалисти, които са ми дали тази висока оценка, благодаря на преподавателите ми, без които ние не можем и не бихме имали тези постижения! Поздравявам и всички останали лауреати! Желая на всички здраве, сили и силна вяра!“, добави още Зорница Иларионова.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here