Криста представи новия си сингъл “Отново” (видео)

0
1103
Кръстина Кокорска - Криста

„Отново“ е заглавието на новата песен на Кръстина Кокорска – Криста, която е родом от Плевен. С парчето тя изразява артистичната си същност и усещането си за съвременно звучене на музиката. Сингълът, част от предстоящия й първи самостоятелен албум, е истинско музикално и визуално откровение, което е в абсолютна хармония с душевността на певицата.

Музиката и текстът са написани от популярната певица и автор на хитове Рейчъл Роу. Аранжиментът е дело на Страхил Велчев – Kink и Борислав Бояджиев – Борче. Концепцията за цялостната визия на клипа е на Криста и е реализирана от режисьора Костадин Торков – Коцката, в партньорство с оператора Йордан Георгиев.

Криста е един от артистите на съвременното поколение с най-разностранен талант. Родена и израсла в семейство на музиканти, тя започва уроци по пиано, солфеж и цигулка на 6-годишна възраст, а по-късно развива певческите си умения и завършва с отличие Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков“ в Плевен – специалност народно пеене. Продължава в Националната музикалната академия „Проф. Панчо Владигеров“, където завършва поп и джаз пеене в класа на Стефка Оникян.

Нейните музикални способности се разгръщат ярко както на българската попсцена, така и на театралната – в спектаклите на Камен Донев. През 2020 г. певицата е избрана от известния бродуейски режисьор Уест Хайлър за главната женска роля в популярния в цял свят мюзикъл „Шрек“, поставен за първи път у нас. Нейния глас разпознаваме и в анимационните герои на касови филмови продукции като „Тролчета“, „Малката стъпка“, „Сладките грозничета“, а наскоро бе поканена да дублира гласа на Бионсе в новата  екранна адаптация на „Цар Лъв“.

В последните четири сезона на популярното риалити шоу „Гласът на България“ Криста предава опита си като вокален педагог, обучавайки бъдещите музикални звезди.

Линк към видеото на Криста – „Отново“:

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here