Четвъртокласникът Ангел Маринов от НУ „Христо Ботев“ в Плевен спечели училищното състезание Spelling Bee Junior

0
856
НУ

Ангел Маринов от 4 „а“ клас НУ „Христо Ботев“ в Плевен спечели училищното състезание Spelling Bee Junior, което се проведе на 30 май 2020 г, информират от училището. Призовата позицията му донесе думата “suddenly”. Негов  достоен подгласник е Кристина Манчева от 3 „г“ клас, а трета се класира Мартина Михайлова от същия клас.

В надпреварата се включиха 21 ученици от трети и четвърти клас, които се състезаваха в петнадесет кръга. Участниците се подготвяха по списък от 250 предварително подбрани думи още от началото на месец ноември. Състезанието беше вълнуващо за всички ученици, които показаха отлична подготовка и борбен дух. Те получиха грамоти виртуално и се разделиха с много настроение и удовлетворение от научените думи.

Традиционно НУ „Христо Ботев” участва в Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee, но за първи път през тази учебна година се организира състезание Spelling Bee Junior само на училищно ниво за начален курс. То се проведе виртуално в платформата Zoom. Заради наложените противоепидемични мерки се отложи неговото физическо провеждане, но преподавателите по английски език – г-жа Лилия Дамянова и г-жа Росица Денчева, приеха предизвикателството за неговото виртуално осъществяване и в края на учебната година то се превърна в емоционален празник на английския език.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here