Габровският художник Евгени Недев реди абстрактна живопис на тема „Collision” в ХГ „Илия Бешков“

0
957
Евгени Недев - изложба

Габровският художник Евгени Недев ще подреди изложба с 25 абстрактни живописни платна на тема „Collision” в ХГ „Илия Бешков“ в Плевен. Откриването на експозицията ще е на 4 юни от 17 часа.

Младият автор, роден 1984 г, е директор на Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово, член на Съюза на българските художници и председател на габровската група от 2016 г. Завършва ”Иконография” във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, където негови преподаватели са проф. Николай Русчуклиев и доц. Красимир Русев, а след това следва магистърска програма „Артмениджмънт“ в Пловдив. Твори в областта на класическия пейзаж

Има 9 самостоятени изложби – последната от тях се състоя миналата 2019 година в певенската галерия „Дориан“. Участва в множество колективни експозиции, както и в редица пленери и симпозиуми в страната и чужбина.

Евгени Недев е лицензиран експерт-оценител на произведения на изкуството, ръководител и куратор на проекта „Изкуство от центъра“ – пътуваща изложба на 30 съвременни автори от Габрово, участник е в много национални представителни изложби, комендант на Международен пленер по живопис „Боженци“, организатор на международни пленери в Румъния и всички представителни артсъбития в СБХ – група Габрово.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here