Бродирани коледни играчки създадоха децата от Клуб “Бродерия” при ОУ “Д-р Петър Берон” в Плевен

0
493
Клуб "Бродерия"

Бродирани коледни играчки създадоха децата от Клуб “Бродерия” при ОУ “Д-р Петър Берон” в Плевен. Ръководител и вдъхновител на талантливите и сръчни малки момичета е началната учителка Димка Дилкова, която успява да запали у тях искрата на любовта към българската шевица и творчеството. Творбите на младите таланти винаги са оценени много високо и печелят призовите места в национални конкурси. И този път техните коледни играчки се отличават с прецизност и внимание към детайлите, с красота и оригиналност. Творбите бяха предоставени за благотворителния Коледен базар в училището, чиято кауза е да подкрепа следоперативното лечение на сестричките Сиана и Никол от Плевен, информира Димка Дилкова. В началото на декември, в столичната болница ИСУЛ бяха поставени кохлеарни импланти на децата (на 11 и на 6 години). Предстои рехабилитация, която ще им даде шанс да чуват и разговарят наравно с останалите.

Вчера беше последната творческа среща на Клуб “Бродерия” за 2022 година. “Време е най-трудолюбивите помощници на Дядо Коледа да оставят иглите да си починат и да се отдадат на коледното настроение. Благодарение на Венелина Петкова тазгодишните ни бродерии се превърнаха в чудни топки-картички в пъстри цветове. Вчера при мен пристигна пратка с конци от Женя Гайдарова, която ни изненада с шоколад и заготовка за картичка за всяко дете. Благодарим от сърце! Преди известно време моя приятелка по хоби от Видин – Светослава Виткова, ни изпрати чудни заготовки – бухалчета, които ще използваме за мартенички. Благодарим!”, споделя в навечерието на светлите празници Димка Димкова.

И добавя: “В навечерието на Коледа пожелаваме на всички хора, които харесват дейността на Клуб “Бродерия”, здраве, безброй щастливи мигове, много усмивки и доброта. А на моите момичета – здраве, успехи и много подаръци под елхата! Обичам ви!“

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here