Коледари благословиха общинските съветници в Плевен преди последното им заседание за 2022 година

0
239
коледари

С посрещане на малки коледари започна днешното последно за годината заседание на Общински съвет в Плевен. Деца от школите към Центъра за работа с деца посрещаха съветниците още на входа на зала „Гена Димитрова“. Второкласниците Никол Александрова, Калина Монова и Васил Любенов подариха на всеки ръчно изработени коледни сувенири с пожеланието за светли коледни и новогодишни празници.

Празничното настроение продължи с коледарски поздрав и в заседателната зала. Деца от детска градина “Теменуга“ в Плевен пресъздадоха традицията на коледуването и по стар български обичай наричаха домакините за здраве, берекет, късмет и благополучие. Коледарски поздрав към Общинския съвет отправиха и децата от фолклорен ансамбъл „Нашенчета“ при Центъра за работа с деца.

„С радост посрещаме гости като вас. Бъдете здрави и нека новата година да донесе на всички вас много радост, много подаръци и успехи, с които да радвате семействата си. Растете палави и умни“, обърна се към малките коледари председателят на Общинския съвет Мартин Митев. В качеството си на домакин той благодари на скъпите гости от името на всички съветници и дари децата с лакомства. Те получиха и аплодисменти от цялата зала.

rpt

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here