Близнаци от Артшкола „Колорит” са победители на конкурс в Индия

0
1853
Колорит

Деветгодишните близнаци Марина и Никола Кацарски от Артшкола „Колорит” спечелиха престижни награди от Международния конкурс “Watercolor contest – Picasso art” в Индия, информира тяхната художествена ръководителка Майя Ананиева.

Марина е абсолютен победител. Тя завоюва Първа награда и званието “Star artist” в оспорвана конкуренция на 2 000 участници от 32 страни на възраст от 6 до 18 години. Най-високото отличие тя спечели с творбата си „Слънчев пейзаж”. На Никола е присъдена Втора награда и званието „Golden artist” за „Портрет на индийка”.

Спецификата на този конкурс е че участниците трябва да рисуват своите творби само с акварелни бои. Световна тенденция е да се популяризира акварелната техника в живописта сред професионалните художници, а сега този конкурс стимулира и малките автори да рисуват в нежната, изтънчена, но трудна техника на акварелното рисуване. Ръководителят на школата Майя Ананиева е сред майсторите на акварела, затова и нейните ученици успешно рисуват  в тази „аристократична техника” на живописта.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here