Веско Ешкенази започна репетиции с Плевенската филхамония за предстоящия си юбилеен концерт в НДК

0
730
Веско Ешкенази

Веско Ешкенази вчера пристигна от Амстердам, за да се присъедини към репетициите на Плевенската филхармония за предстоящия си юбилеен концерт в НДК. Актрисата Койна Русева ще разказва в стихове живота на бележития цигулар по време на неговия специален празник, с който той ще отбележи своята 50-годишнина. Диригент ще е неговият брат Мартин Пантелеев.

Събитието беше обявено за 17 март, но при създалите се обстоятелства около коронавируса може да се наложи да се смени датата, информира музикантът. Ако бъде взето такова решение, публиката ще бъде уведомена своевременно, добави той. След изявата в столицата е предвидено турнe в 13 града на България. Датата за музикалното събитие в Плевен е 8 октомври 2020 г.  

Виртуозът ще излезе на сцената, за да сподели личния си празник с много гост-изпълнители и с любимата си цигулка, с която създават вълшебства. Програмата, която той е подбрал, е много цветна и нетипична за амплоато му на класически музикант. Произведения, като „Рапсодия в синьо“, „Libertango“, „Monti Csardas“, „Не сега“, „Лунната соната“, „Adagio“ и други ще прозвучат по нечуван до сега начин. В две концертни части публиката ще се наслади на любимите класически призведения на Веско Ешкенази, както и на гостите му, с които той работи през годините. Такива са Людмил Ангелов, Миро, Дани Милев, Люси Дяковска и други.

Веско Ешкенази е музикант от световна класа, носител е на много отличия за приноса му в музиката не само в България, а и в Холандия. На 17.09.2019 г. той беше удостоен със званието “Почетен гражданин на гр. София“.  

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here