Безплатно обучават плевенски строителни фирми как да участват ефективно в обществени поръчки

0
562
обучение

Покана за безплатно обучение на тема участие в обществени поръчки отправят експерти от Tender Service BG към строителните фирми от Плевен и региона. Семинарът ще се състои 30 ноември 2021 г., от 10 до 18 часа, в хотел „Сити“ (ул. „Ст. Заимов“ 2) в Плевен. Желаещите да участват е необходимо да се регистрират предварително на office@tender-service.bg или на GSM 0894 649 501.

Семинарът е разделен на 2 модула по 4 часа (с кафе-паузи и обяд за участниците). Обучението е по проект на Tender Service BG, финансиран от Фондация „Америка за България“. Във фокуса на вниманието на обучаващите са строителни фирми, защото те са част от най-голямата икономическа сфера в обществените поръчки, но не е пречка да участват и фирми с всякаква дейност – информацията, която ще бъде предоставена, е универсална. 

В първия модул от семинара участниците ще бъдат запознати със законодателната рамка и това как да се ориентират в огромния обем информация; кой възлага обществени поръчки, видовете им и сроковете за кандидатстване; обичайните изисквания към участниците; как да разчетат езика на държавната администрация и как да комуникират с възложителите.

Много важен момент е анализът, който е подготвен специално за Община Плевен. Ще бъдат представени строителните поръчки, възложени през 2019 г. и 2020 г., както и планираните строителни дейности през 2021 г., кои от тях са отворени за кандидатстване в момента.

Вторият модул е посветен изцяло на работа с ЦАИС-ЕОП – електронната система за обществени поръчки в България. Ще бъдат обсъдени регистрацията и изискванията, електронния подпис и видовете документи и др. Ще бъде направена и практическа демонстрация на подготовка и подаване на реална оферта стъпка по стъпка: ЕЕДОП, ценова оферта, техническо предложение и т.н.

Желаещите могат да се включат на живо или онлайн през zoom.

За присъствие на събитието е необходим зелен сертификат.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here