Читалище “Съгласие 1869” открива обновения Детски отдел на библиотеката си и Благотворителен коледен базар

0
346
Детски отдел - читалище
На 1 декември откриват обновения Детски отдел на библиотеката на читалище “Съгласие 1869” и обявяват Читател на годината.

Читалище “Съгласие 1869” открива обновения Детски отдел на библиотеката си и Благотворителен коледен базар на 1 декември. С нови стелажи, освежено пространство, много светлина и най-вече богат фонд с разнообразни заглавия мястото обещава да стане любимо на още много малки читатели.

Ана Александрова, която неотдавна беше отличена с приза Млад библиотекар на годината от Българската библиотечно-информационна асоциация ще обяви кой е тазгодишният Читател на годината – детето, прочело най-много книжки. За всички стари и нови читатели, които ще присъстват в 17, 30 ч. на тържеството, ще има изненади и подаръци.

Половин час по-късно, в 18,00 часа, в зала „Библиотеката“ отваря врати Благотворителен коледен базар. Великолепните изделия в него са дело на дамите от Клуб „Фрея“ при читалището. Идеята се осъществява с помощта на Лайънс клуб – Плевен Мизия с председател Галина Станимирова. Средствата, събрани по време на базара, ще бъдат предоставени на Математическата гимназия „Гео Милев“ в Плевен за подпомагане на селектиран ученик за участие в международни състезания по математика, информатика или природни науки.

“По този начин продължаваме нашата мисия да помагаме на талантливите деца на Плевен да сбъдват мечтите си, да се реализират и да постигат големите цели, които си поставят”, коментират авторите на инициативата.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here